KONTAKTY
NAJPREDÁVANEJŠÍ
Pozorujúc bunky nachádzajúcich sa v zelených lístoch v ľudskom organizme nachádzame veľa podobností.Chlorofyl nachádzajúci sa v zelených listoch vykazuje veľa podobnosti krvou v ľudskom organizme. V dnešnej dobe mnoho výskumov sa zakladá na predpoklade, že v pozadí väčšina chorôb sa skrýva v prekyslení organizmu. Organizmus pri konzumácií príliš veľa kyselinotvorných potravín sa snaží neutralizovať kyseliny spôsobom čerpania životu dôležitých minerálov z vlastného organizmu.
Človek sa narodí s telom, ktoré je za optimálnych podmienok naprogramované na približne 130 rokov života. Podľa toho, ako sa oň stará, závisí, či zostarne v zdraví, alebo ochorie a zomrie predčasne. Tento program dlhovekosti je ale narušený neprirodzeným spôsobom života - nevyhovujúcou stravou, s stresmi, nadmerným užívaním chemických látok /liekov/, znečisteným životným prostredím a podobne. Dochádza k narušeniu acidobázickej rovnováhy v tele / dynamická rovnováha kyselín a zásad, t.j. stály pomer medzi ich tvorbou a vylučovaním/, čo je dôvodom vzniku rôznych chorôb a utrpenia. Naše telo sa stáva prekysleným.
Účinný spôsob na prekyslenie organizmu je konzumácia zelených potravín. V zelených potravinách nájdeme širokú škálu dôležitých vitamínov a minerálov. Pretože ide o rastlinnú zložku, vitamíny sú v organickej väzbe, čo je nutné pre ich optimálne vstrebávanie. Majú vysoký obsah chlorofylu, ktorý môže napomáhať hojenie rán, detoxikovať organizmus a pritom má vysokú antioxidačnú hodnotu. Sú zásadotvorné. Obsahuje aktívne enzýmy, ktoré majú veľký vplyv na posilnenie imunity. Vysoký obsah vlákniny napomáha normálnej a pravidelnej funkcii čriev. Obsah živín a účinkov pri jednotlivých zelených potravinách sa líši.