KONTAKTY
NAJPREDÁVANEJŠÍ
"Kombucha je živá potravina pre živý organizmus"
Čo je kombucha?
Hovorí sa jej aj čajová huba. Obsahuje kvasinky /acetobacter aceti resp. Sacharomyces / , riasy a baktérie. Vyrába sa z osladeného čaju /čierneho alebo zeleného/, v ktorom sa nechá čajová kultúra kvasiť pri izbovej teplote , pár dní. Počas fermetácie vznikajú organické kyseliny : mliečná, listová /B4 vitamin/, glukuronová, octová, šťavelová, uhličitá, citrónová ,jablčná. alkohol /0,05% - 1%/.Práve vniknuté kyseliny dodávajú kombuche charakteristickú chuť. Okrem výraznej a typickej chute získa nápoj vďaka uvoľňujúcemu sa oxidu uhličitému aj bublinky , výsledkom je perlivý a sladkokyslý nápoj. Aké sú účinky kombuche? Napomáha posilniť imunitný systém, očisťuje organizmus od škodlivých látok, podporuje trávenie, povzbudzuje látkovú výmenu.